• Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

gener

23

dimarts

Santoral

  • Catalan
  • Español

Skype me

call antaresx2010

Acompanyat amb Cant Gregorià

El vostre Rector

Passar el plat a la Missa

Correu electrònic Imprimeix PDF
Valoració d'usuari: / 3
PitjorMillor 
compartir

Sempre hi he algú que, fruit de la ignorància. demana que no es passi la "platereta" dels diners a la missa d'un funeral o d'altra celebració. Dic que ho diuen per ignorància, perquè desconeixen el sentit profund d'aquest gest que va més enllà del simple recollir diners.

Sant Justí al segle II, en les Apologies, ja nomena que a la celebració de l'Eucaristia hi ha un moment en que la comunitat comparteix els seus bens per ajudar a les necessitats de l'església. Els primers cristians ja ho vivien així. A l'anar a la Missa ja portaven el que volien oferir, perquè el compartir és inseparable de la vivència de la missa. El mateix Jesús essent ric s'ha fet pobre per nosaltres, per enriquir-nos a tots.

Peregrinar vers el Sagrari

Correu electrònic Imprimeix PDF

sagrarioLa peregrinació és una acció i una actitud arrelada en l'expressió de la fe perquè ens recorda el camí que tot cristià fa vers la trobada definitiva amb Déu.

Peregrinar vers un Lloc sagrat, ens fa prendre consciència de que el nostre pas per la vida és un camí que recorrem cap una meta determinada que és el mateix Déu, i aquesta meta és la que motiva i dona forces per superar totes les contrarietats que es presenten.

Rebre la Comunió

Correu electrònic Imprimeix PDF
recibir-comunion

Aquets dies del mes de maig, la preparació dels nens i nenes que han de fer la Primera Comunió ens ajuda a recordar la importància que té, per a qui ja som més grans, el fet de poder combregar el Cos del Senyor.

Aquesta grandesa de la Comunió radica en que rebem al mateix Déu, realment present en la forma consagrada.

Afabilitat

Correu electrònic Imprimeix PDF
Valoració d'usuari: / 1
PitjorMillor 

afabilidadEl diccionari defineix com una persona afable el qui és "agradable, gentil, bondadós en la conversa i el tracte". La Paraula de Déu ens diu també: "Que tothom us conegui com a gent de bon tracte" (Filp.4,5).

Una persona afable fa que escoltem amb més predisposició el que vol dir-nos perquè l'afabilitat és com un "iman" que atrau els cors del altres. Les paraules bondadoses i amables, la conversa agradable i sincera, són com un oasi enmig de tanta pressió, insults, tensió i paraules carregades de nerviosisme i també de violència.

Expressar-ho amb el cant

Correu electrònic Imprimeix PDF

confirmacion"L'Esperit del Senyor vindrà a vosaltres" és un cant meravellós si sabem a qui l'hi cantem. Aquest no és un cant que li dirigim a Déu, sinó que el cantem als qui han de rebre l'Esperit Sant. És la comunitat dels qui ja estem confirmats la que canta avui a les persones que rebran la confirmació: "L'esperit del Senyor vindrà a vosaltres, no tingueu por".

Hauria de ser un cant vibrant quan veiem que entren els nois i noies a l'església el dia de la seva confirmació. Nosaltres que tenim ja l'Esperit Sant els diem: "obriu de bat a bat el vostre cor al seu amor", "Ell transformarà les vostres vides, [...] posarà en els vostres llavis paraules de bondat".

Pàgina 3 de 4

Campanar

Noticies

Problemes amb el seu navegador?

Gràcies per utilitzar aquest navegador. Li garantim que pot gaudir de les millors prestacions i qualitat de visió d'aquesta web.

You are here: La teva Parròquia Pastoral Fe catòlica