De la mateixa família

Imprimeix
Valoració d'usuari: / 2
PitjorMillor 
todos-los-santos

Nosaltres preguem pels difunts perquè Déu els tingui al seu costat per sempre. Els qui ja són al cel preguen per nosaltres i pels qui s'estan purificant perquè tots arribem a compartir la seva felicitat d'estar junts amb Déu. I així es genera un corrent de vida, de pregària, d'amor, que anomenem "la comunió dels Sants". És a dir: tots el mèrits, tot el bé, tota la bondat d'un membre de l'església, repercuteix en bé de tots els altres.

Entre tots els batejats hi ha una comunió ("comú-unió") de vida amb Jesucrist que ens fa partícips d'un riu de gràcia que neix de la nostra unió amb el Senyor i que s'escampa per tots els membres del cos místic que és l'Església. Hi ha un lligam molt fort entre els qui som aquí a la terra, en procés de purificació o al cel: som membres de Crist i som Església. Som de la mateixa "família". Per això cal ajudar-nos.

La pregària pels nostres difunts, l'oferir misses per ells és, potser, la manera més gran d'estimar-los. Perquè la Missa és la pregària més perfecta, l'actualització del sacrifici de la creu on Jesús es va oferir al Pare per la nostra salvació. Els sants preguen Déu pels qui encara fan camí cap al cel. Nosaltres preguem pels nostres difunts perquè siguin Sants, és a dir, que estiguin amb Déu eternament.


Tambien puedes leer...