• Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

gener

19

divendres

Santoral

  • Catalan
  • Español

Skype me

call antaresx2010

Acompanyat amb Cant Gregorià

Els nostres Sants

Sant Francesc Gil de Frederich i Sans

Correu electrònic Imprimeix PDF


san-francisco-gil-federich-i-sans-L-1

Presbiter dominic tortosí, acadèmic, missioner i màrtir del Vietnam, nascut al si de la noble família dels Gil de Frederich de Tortosa, el 14 de desembre de l'any 1702. Va ser admès com a novici en l'ordre dominicana als 15 anys, a Vila d'Exemple, i va professar al convent de Santa Caterina de Barcelona l'any 1718. Durant la seva formació religiosa va madurar el desig de donar-se en l'evangelització dels pagans i va assolir el ferm propòsit d'aconseguir-ho sent encara estudiant de teologia en l'alacantina Orihuela, al 1724. La seva ordenació presbiteral va tenir lloc al 1727, després va ser nomenat mestre dels frares estudiants, va exercir durant diversos anys com a professor de filosofia i, l'1 de maig de 1729, va ser admès com a membre de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres, guardó que es va afegir a la seva vertiginosa carrera humanista, reconeixent-li els seus mèrits literaris com escriptor, moralista i historiador.

Santa Maria Rosa Molas i Vallvé

Correu electrònic Imprimeix PDF
Valoració d'usuari: / 3
PitjorMillor 

maria-rosa_molas.jpg

Quan el 8 de maig de 1977 era beatificada Maria Rosa Molas i Vallvé, Pau VI contemplava la humanitat que, en seu «lent peregrinar cap a metes de superació anhelada», amb freqüència «sol assoleix un humanisme feble, parcial, ambigu, formal, quan no falsejat». Contemplava a la nostra societat «fuetejada per múltiples formes de violència», des de la difusió de la droga, a la plaga de l'avortament, del criminal comerç a la creixent misèria de tants pobles de la terra.

A n'aquesta humanitat desorientada i a n'aquest món deshumanitzat, presentava el missatge i la figura de Maria Rosa Molas com «mestra en humanitat » i «autèntic instrument» de la misericòrdia i la consolació de Déu.

El nostre món continua pertorbat pels mateixos fenòmens, i l'home, que amb freqüència perd el sentit últim de la seva existència, continua necessitant l'anunci de «la consolació, de l'amor i la misericòrdia de Déu».

La Canonització de Maria Rosa Molas forma part d'aquest anunci. És un crit d'esperança per a la humanitat i una crida que l'Església torna a llançar a quants en creïn en l'home i «volen dedicar-se a la creació d'un món més humà i més agermanat».

Sant Enric d'Ossó i Cervelló

Correu electrònic Imprimeix PDF
Valoració d'usuari: / 2
PitjorMillor 

enrique_de_osso.jpg

Enric d'Ossó, sacerdot, fundador de la Congregació de Germanes de la Companyia de Santa Teresa de Jesús, és un dels homes de Déu, que, el segle passat, van contribuir a mantenir viva la fe cristiana a Espanya, amb una fidelitat infrangible a l'Església i la Seu Apostòlica. Va néixer a Vinebre, diòcesi de Tortosa, província de Tarragona, el 16 d'octubre de 1840. La seva mare somiava veure'l sacerdot del Senyor. El seu pare el va encaminar cap al comerç.

Greument malalt, va rebre la primera Comunió per Viàtic. Durant el còlera de 1854 va perdre la seva mare, i aquest mateix any treballava com a aprenent de comerç a Reus. Ho va abandonar tot i es va retirar a Montserrat. Tornat a casa amb la promesa de poder emprendre el camí elegit, va iniciar el mateix any 1854 els estudis al Seminari de Tortosa.

Ordenat sacerdot a Tortosa, el 21 de setembre de 1867, va celebrar la primera missa, a Montserrat, el diumenge 6 d'octubre, festivitat de Nostra Senyora del Roser.

Beat Manuel Domingo i Sol

Correu electrònic Imprimeix PDF
Valoració d'usuari: / 2
PitjorMillor 

domingoisol.jpg

Va néixer a Tortosa l'1 d'abril de 1836 i va ser batejat a la Catedral l'endemà. Es va educar al col·legi de Sant Jordi i Sant Maties, el centre d'estudis més popular i acreditat, encara que la formació de la joventut en aquella època brillava per la seva absència... també als Seminaris. Amb massa freqüència els bisbes impulsaven una “carrera breu”, és a dir, un vernís superficial de dogma i de moral, res més.

Domingo i Sol va ingressar, als 15 anys, al Seminari per començar la carrera eclesiàstica: 3 anys de Filosofia, 7 de Teologia i 1 de Dret. No obstant això, Don Manuel, a més dels estudis realitzats a Tortosa, obtindria la llicenciatura (1863) i el doctorat (1867) a València, a on el Bisbe l'havia enviat a fi de preparar-lo per a la càtedra de Religió i Moral de l'Institut d’Ensenyament.

Campanar

Noticies

Problemes amb el seu navegador?

Gràcies per utilitzar aquest navegador. Li garantim que pot gaudir de les millors prestacions i qualitat de visió d'aquesta web.

You are here: La teva Parròquia Oració Els nostres Sants