• Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

gener

22

dilluns

Santoral

  • Catalan
  • Español

Skype me

call antaresx2010

Acompanyat amb Cant Gregorià

Nostra Senyora del Roser

Correu electrònic Imprimeix PDF
Índex d'article
Nostra Senyora del Roser
Les promeses de la Verge al que resin el rosari
La Verge del Roser: Vencedora de les batalles!
Excel·lencia del Rosari
Totes les pàgines


ros25

Història

La seva festa va ser instituïda pel Papa Sant Pius V el 7 d'Octubre, aniversari de la victòria obtinguda pels cristians a la Batalla naval de Lepant (1571), atribuïda a la Mare de Déu, invocada per l'oració del rosari. La celebració d'aquest dia és una invitació per a tots a meditar els misteris de Crist, en companyia de la Verge Maria, que va estar associada d'una manera especialíssima a l'encarnació, la passió i la glòria de la resurrecció del Fill de Déu.

Des del principi de l'Església, els cristians resen els salms com ho fan els jueus. Més tard, a molts dels monestirs es resen els 150 salms cada dia. Els laics devots no en podien resar tant però volien segons les seves possibilitats imitar els monjos. Ja el segle IX hi havia a Irlanda el costum de fer nusos en un cordill per comptar, en comptes dels salms, les Au Marias. Els missioners d'Irlanda mes tard van propagar el costum a Europa i van haver diversos desenvolupaments amb el temps.

Sant Domènech cerca les ovelles perdudes

La Mare de Déu, en persona, li va ensenyar Sant Domènech a resar el rosari l'any 1208 i li va dir que propagués aquesta devoció i la utilitzés com a arma poderosa en contra dels enemics de la Fe. En Domènech de Guzmán era un sant sacerdot espanyol que va anar al sud de França per convertir els que s'havien apartat de l'Església per l'heretgia albingense. Aquesta ensenya que existeixen dos déus, un del bé i un altre del mal. El bo va crear tot l'espiritual. El dolent, tot el material. Com a conseqüència, per als albingenses, tot el material és dolent. El cos és material; per tant, el cos és dolent. Jesús va tenir un cos, per tant, Jesús no és Déu. També negaven els sagraments i la veritat que Maria és la Mare de Déu. Es refusaven a reconèixer el Papa i van establir les seves pròpies normes i creences.

Durant anys els Papes van enviar sacerdots gelosos de la fe, que van tractar de convertir-les, però sense molt èxit. També havien factors polítics embolicats.Sant Domènech va treballar anys al mig d'aquests desventurats. Per mitjà de la seva predicació, les seves oracions i sacrificis, va aconseguir convertir-ne uns quants. Però, molt sovint, per temor a ser ridiculitzats, els convertits es donaven per vençuts. En Domènech va donar inici a una ordre religiosa per a les dones joves convertides. El seu convent es trobava a Prouille, al costat d'una capella dedicada a la Santíssima Verge. Va ser en aquesta capella on Diumenge li va suplicar a Nostra Senyora que l'ajudés, ja que sentia que no estava aconseguint gairebé res.

 

La Mare de Déu, en persona, li va ensenyar Sto. Diumenge a resar el rosari l'any 1208 i li va dir que propagués aquesta devoció i la utilitzés com a arma poderosa en contra dels enemics de la Fe. En Domèmech de Guzmán era un sant sacerdot espanyol que va anar al sud de França per convertir els que s'havien apartat de l'Església per l'heretgia albingense. Aquesta ensenya que existeixen dos déus, un del bé i un altre del mal. El bo va crear tot l'espiritual. El dolent, tot el material. Com a conseqüència, per als albingenses, tot el material és dolent. El cos és material; per tant, el cos és dolent. Jesús va tenir un cos, per tant, Jesús no és Déu. També negaven els sagraments i la veritat que María és la Mare de Déu. Es refusaven a reconèixer el Papa i van establir les seves pròpies normes i creences. Durant anys els Papes van enviar sacerdots gelosos de la fe, que van tractar de convertir-les, però sense molt èxit. També havien factors polítics embolicats.

 

La Verge acudeix en ajuda de Sant Domènech de Guzmán

albingenses van tornar a la fe catòlica.

Lamentablement la situació entre albingencs i cristians estava a més vinculada amb la política, la qual cosa va fer que la cosa arribés a la guerra. Simón de Montfort, el dirigent de l'exèrcit cristià i alhora amic de Domènech, va fer que aquest ensenyés les tropes a resar el rosari. El van resar amb gran devoció abans de la seva batalla més important a Muret. De Montfort va considerar que la seva victòria havia estat un verdader miracle a resultat del rosari. Com a signe de gratitud, De MontfortTambien puedes leer...

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Campanar

Noticies

Problemes amb el seu navegador?

Gràcies per utilitzar aquest navegador. Li garantim que pot gaudir de les millors prestacions i qualitat de visió d'aquesta web.

You are here: La teva Parròquia Oració Jesús i la Verge Nostra Senyora del Roser