Nostra Senyora del Roser

Imprimeix

Resa el Rosari >>>
Canta el "Salve Regina" >>>
Canta l'"Ave Maria" >>>

ros25

Història

La seva festa va ser instituïda pel Papa Sant Pius V el 7 d'Octubre, aniversari de la victòria obtinguda pels cristians a la Batalla naval de Lepant (1571), atribuïda a la Mare de Déu, invocada per l'oració del rosari. La celebració d'aquest dia és una invitació per a tots a meditar els misteris de Crist, en companyia de la Verge Maria, que va estar associada d'una manera especialíssima a l'encarnació, la passió i la glòria de la resurrecció del Fill de Déu.

Des del principi de l'Església, els cristians resen els salms com ho fan els jueus. Més tard, a molts dels monestirs es resen els 150 salms cada dia. Els laics devots no en podien resar tant però volien segons les seves possibilitats imitar els monjos. Ja el segle IX hi havia a Irlanda el costum de fer nusos en un cordill per comptar, en comptes dels salms, les Au Marias. Els missioners d'Irlanda mes tard van propagar el costum a Europa i van haver diversos desenvolupaments amb el temps.

Sant Domènech cerca les ovelles perdudes

La Mare de Déu, en persona, li va ensenyar Sant Domènech a resar el rosari l'any 1208 i li va dir que propagués aquesta devoció i la utilitzés com a arma poderosa en contra dels enemics de la Fe. En Domènech de Guzmán era un sant sacerdot espanyol que va anar al sud de França per convertir els que s'havien apartat de l'Església per l'heretgia albingense. Aquesta ensenya que existeixen dos déus, un del bé i un altre del mal. El bo va crear tot l'espiritual. El dolent, tot el material. Com a conseqüència, per als albingenses, tot el material és dolent. El cos és material; per tant, el cos és dolent. Jesús va tenir un cos, per tant, Jesús no és Déu. També negaven els sagraments i la veritat que Maria és la Mare de Déu. Es refusaven a reconèixer el Papa i van establir les seves pròpies normes i creences.

Durant anys els Papes van enviar sacerdots gelosos de la fe, que van tractar de convertir-les, però sense molt èxit. També havien factors polítics embolicats.Sant Domènech va treballar anys al mig d'aquests desventurats. Per mitjà de la seva predicació, les seves oracions i sacrificis, va aconseguir convertir-ne uns quants. Però, molt sovint, per temor a ser ridiculitzats, els convertits es donaven per vençuts. En Domènech va donar inici a una ordre religiosa per a les dones joves convertides. El seu convent es trobava a Prouille, al costat d'una capella dedicada a la Santíssima Verge. Va ser en aquesta capella on Diumenge li va suplicar a Nostra Senyora que l'ajudés, ja que sentia que no estava aconseguint gairebé res.

 

La Mare de Déu, en persona, li va ensenyar Sto. Diumenge a resar el rosari l'any 1208 i li va dir que propagués aquesta devoció i la utilitzés com a arma poderosa en contra dels enemics de la Fe. En Domèmech de Guzmán era un sant sacerdot espanyol que va anar al sud de França per convertir els que s'havien apartat de l'Església per l'heretgia albingense. Aquesta ensenya que existeixen dos déus, un del bé i un altre del mal. El bo va crear tot l'espiritual. El dolent, tot el material. Com a conseqüència, per als albingenses, tot el material és dolent. El cos és material; per tant, el cos és dolent. Jesús va tenir un cos, per tant, Jesús no és Déu. També negaven els sagraments i la veritat que María és la Mare de Déu. Es refusaven a reconèixer el Papa i van establir les seves pròpies normes i creences. Durant anys els Papes van enviar sacerdots gelosos de la fe, que van tractar de convertir-les, però sense molt èxit. També havien factors polítics embolicats.

 

La Verge acudeix en ajuda de Sant Domènech de Guzmán

albingenses van tornar a la fe catòlica.

Lamentablement la situació entre albingencs i cristians estava a més vinculada amb la política, la qual cosa va fer que la cosa arribés a la guerra. Simón de Montfort, el dirigent de l'exèrcit cristià i alhora amic de Domènech, va fer que aquest ensenyés les tropes a resar el rosari. El van resar amb gran devoció abans de la seva batalla més important a Muret. De Montfort va considerar que la seva victòria havia estat un verdader miracle a resultat del rosari. Com a signe de gratitud, De Montfort


Les promeses de la Verge als que resin el rosari

Un creixent nombre d'homes es va unir a l'obra apostòlica de'n Domènech i, amb l'aprovació del Sant Pare, Domènech va formar l'Ordre de Predicadors (mes coneguts com|com a Dominics). Amb gran zel predicaven, ensenyaven i els fruits de conversió creixien. A mesura que l'ordre creixia, es van estendre a diferents països com a missioners per a la glòria de Déu i de la Verge.

El rosari es va mantenir com l'oració predilecta durant gairebé dos segles. Quan la devoció va començar a disminuir, la Verge es va aparèixer a Alano de la Rupe i li va dir que revisqués l'esmentada devoció. La Verge li va dir també que es necessitarien volums immensos per registrar tots els miracles aconseguits per mitjà del rosari i va reiterar les promeses donades a Sant Domènech referents al rosari.

Promeses de Nostra Senyora, Reina del Rosari, preses dels escrits del Beat Alano:

 1. Qui resi constantment el meu Rosari, rebrà qualsevol gràcia que em demani.
 2. Prometo la meva especialíssima protecció i grans beneficis als que devotament resin el meu Rosari.
 3. El Rosari és l'escut contra l'infern, destrueix el vici, deslliura dels pecats i abat les heretgies.
 4. El Rosari fa germinar les virtuts perquè les ànimes aconsegueixin la misericòrdia divina. Substitueix al cor dels homes l'amor del món amb l'amor de Déu i els eleva a desitjar les coses celestials i eternes.
 5. L'ànima que se m'encomani pel Rosari no morirà.
 6. El que amb devoció resi el meu Rosari, considerant els seus sagrats misteris, no es veurà oprimit per la desgràcia, ni morirà de mort desgraciada, es convertirà si és pecador, perseverarà en gràcia si és just i, en tot cas serà admès a la vida eterna.
 7. Els verdaders devots del meu Rosari no moriran sense els Sagraments.
 8. Tots els que resen el meu Rosari tindran en vida i en mort la llum i la plenitud de la gràcia i seran partícips dels mèrits benaventurats.
 9. Deslliuraré bé aviat del Purgatori a les ànimes devotes al meu Rosari.
 10. Els fills del meu Rosari gaudiran al cel d'una glòria singular.
 11. Tot com es demani per mitjà del Rosari s'assolirà prontamente.
 12. Socorreré en les seves necessitats als que propaguin el meu Rosari.
 13. He sol·licitat al meu Fill la gràcia que tots els confrares i devots tinguin en vida i en mort com a germans tots els benaventurats de la cort celestial.
 14. Els que resin el Rosari són tots fills meus molt estimats i germans del meu Unigènit Jesús.
 15. La devoció al Sant Rosari és un senyal manifest de predestinació de glòria.


La Verge del Roser: Vencedora de les batalles!

Europa i amb ella tota la cristiandat era en greu perill d'extinció. Sabem, per les promeses de Jesucrist, que això no pot ocórrer però, humanament, no hi havia solució per a l'amenaça de l'Islam. Els Musulmans es proposaven fer desaparèixer, a punta d'espasa, el cristianisme. Ja havien pres Terra Santa, Constantinoble, Grècia, Albània, Àfrica del Nord i Espanya. En aquestes extenses regions el cristianisme era perseguit, i molts màrtirs van vessar la seva sang, moltes diòcesis van desaparèixer completament. Després de 700 anys de lluita per la reconquesta, Espanya i Portugal van poder deslliurar-se del domini musulmà. Aquesta lluita va començar als peus de la Verge de Covadonga i va culminar amb la conquesta de Granada, quan els Reis Catòlics, Fernando i Isabel, van poder definitivament expulsar els moros de la península en el 1492. La importància d'aquesta victòria és incalculable ja que aquell mateix any ocorre el descobriment d'Amèrica i la fe es comença a propagar al nou continent!

La batalla de Lepant

En l'època del Papa Pius V (1566 -1572), els musulmans controlaven el Mar Mediterrani i preparaven la invasió de l'Europa cristiana. Els reis catòlics d'Europa estaven dividits i semblaven no adonar-se del perill imminent. El Papa va demanar ajuda però se li va fer poc cas. El 17 de setembre de 1569 va demanar que es resés el Sant Rosari. Per fi el 1571 es va establir una lliga per a la defensa d'Europa. El 7 d'octubre de 1571 se van trobar les flotes cristianes i musulmanes en el Golf de Corinto, a prop de la ciutat grega de Lepant. La flota cristiana, composta de soldats dels Estats Papals, de Venècia, Gènova i Espanya i comandada pel Senyor Juan d'Àustria, va entrar en batalla contra un enemic molt superior en mida. Es jugava el tot pel tot. Abans de l'atac, les tropes cristianes van resar el sant rosari amb devoció. La batalla de Lepant va durar fins a altes hores de la tarda però, al final, els cristians van resultar victoriosos.

A Roma, el Papa es trobava recitant el rosari en tant s'havia aconseguit la victòria decisiva i miraculosa per als cristians. El poder dels turcs al mar s'havia dissolt per sempre. El Papa va sortir de la seva capella i, guiat per una inspiració, va anunciar amb molta calma que la Santíssima Verge havia atorgat la victòria. Setmanes mes tard va arribar el missatge de la victòria de part del Senyor Juan, qui. des d'un principi, li va atribuir el triomf de la seva flota a la poderosa intercessió de Nostra Senyora del Roser. Agraït amb Nostra Mare, el Papa Pius V va instituir la festa de Nostra Senyora de les Victòries i va agregar a les Lletania de la Santíssima Verge el títol d'"Auxili dels Cristians". Més endavant, el Papa Gregorio III va canviar la festa a Nostra Senyora del Roser.

Els turcs continuaven sent poderosos a terra i, el segle següent, van envair Europa des de l'Est i, després de prendre enormes territoris, van assetjar Viena, capital d'Àustria. Una vegada mes, les tropes enemigues eren molt superiors. Si conqueria la ciutat tot Europa es tornaria molt vulnerable. L'emperador va posar la seva esperança en Nostra Senyora del Rosari. Hi va haver gran lluita i vessament de sang i la ciutat semblava perduda. L'alleujament va arribar el dia de la festa del Sant Nom de Maria, 12 de setembre de 1683, quan el rei de Polònia, conduint un exèrcit de rescat, va derrotar els turcs.

La batalla de Temesvar

El Príncep Eugeni de Saboya va derrotar a Temesvar (a la Romania moderna) a un exèrcit turc dos vegades mes gran que el seu, el 5 d'agost de 1716, que en aquell llavors era la festa de Nostra Senyora de les Neus. El Papa Climent XI va atribuir aquesta victòria a la devoció manifestada a Nostra Senyora del Roser. En acció de gràcies, va manar que la festa del Sant Rosari fos celebrada per l'Església universal.


Excel·lencia del Rosari

Al llarg dels segles els Papes han fomentat la piadosa devoció del rés del rosari i li han atorgat indulgències. Va dir Nostre Senyor: "On dos o tres estiguin reunits en el meu nom, allà m'hi ha n'al mig d'ells" (Mt 18:20). El rosari en família és maravellós. És una manera pràctica d'enfortir la unitat de la vida familiar. És una oració a l'abast de tots. Els Papes, especialment els més recents, han fet gran èmfasi sobre la importància del rosari en família.

El Papa dominic, San Pius V (1566 - 1572) va donar l'encàrrec a la seva congregació de propagar el sant rosari. Molts Papes han estat grans devots del rosari i l'han propagat amb profunda convicció i confiança.

La seva Santedat Lleó XIII va escriure dotze encícliques referents al rosari. Va insistir en el rés del rosari en família, va consagrar el mes d'octubre al rosari i va inserir el títol de "Reina del Santíssim Rosari" en la Lletania de la Verge. Per tot això va merèixer el títol de "El Papa del Rosario"

Tots els Papes del segle XX han estat molt devots del Sant Rosari. 

La seva Santedat Joan Pau II ens insisteix en el rés del Sant Rosari. Resin en família, en grups. Resin en privat. Convidin tots a resar. No tinguin por de compartir la fe. Res mes important. El món està en crisi. Les nostres forces humanes no són suficients. La victòria vindrà una vegada mes per la Verge María. És la victòria del seu Fill, el Senyor Rei de l'Univers: Jesucrist.

Un gran apòstol del rosari en família és el Pare Patrick Peyton, qui va dur a terme els primers plans perquè es fes una croada a nivell mundial del rosari en família en l'Holy Cross College, Washington D.C., el gener de 1942. Va fer aquesta croada en acció de gràcies a Maria Santíssima per la restauració de la seva salut. D'una forma meravellosa la croada es va propagar per tot el món amb el lema: "La família que resa unida, roman unida". 

Recomanat per la Verge en diverses aparicions
A la Verge Maria li encanta el rosari. És l'oració dels senzills i dels grans. És tan simple, que està a l'abast de tots; es pot resar en qualsevol part i a qualsevol hora. El rosari honra Déu i la Santíssima Verge d'una manera especial. La Verge portava un rosari a la mà quan se li va aparèixer a Bernardita a Lourdes. Quan se'ls va aparèixer als tres pastorcitos a Fátima, també tenia un rosari. Va ser a Fàtima on ella mateixa es va identificar amb el títol de "La Senyora del Roser". 


Resa el Rosari >>>
Canta el "Salve Regina" >>>
Canta l'"Ave Maria" >>>


Tambien puedes leer...