• Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

novembre

20

dilluns

Santoral

  • Catalan
  • Español

Skype me

call antaresx2010

Acompanyat amb Cant Gregorià

Amb el Papa, a la Sagrada Família

Correu electrònic Imprimeix PDF
Valoració d'usuari: / 1
PitjorMillor 
benedicto xvi en barcelona

El diumenge dia 7 del proper mes de novembre viurem un esdeveniment de gran abast per a tota la comunitat eclesial, i també per al conjunt de la societat: la visita del Sant Pare Benet XVI a Barcelona, on presidirà la Dedicació del tem­ple de la Sagrada Família. La seua visita es sobretot apostòlica; un esdeveniment que reflecteix la imatge de la Visita per la qual Crist, el Bon Pastor, ha visitat i redimit al seu poble (cf. Lc 1,68). En aquesta visita el Papa, Bisbe de Roma i succes­sor de sant Pere, realitza la seua missió apostòlica com a princi­pi i fonament perpetu i visible d'unitat, tant dels bisbes corn de la multitud dels fidels» (LG, 23).

Tots estem convidats a parti­cipar d'aquest esdeveniment, a compartir amb el Sant Pare l'a­legria de la fe en el Déu que ens ha estimat i ens ha convocat corn a família. Pelegrinar a Bar­celona és una possibilitat que estem convidats a realitzar. La Diòcesi de Tortosa es posa des d'ara en camí per aquest en­contre eclesial que ens obre a la universalitat de l’Església, i també a la trobada concreta amb el Sant Pare. Dedicar una església és una manera d'assenyalar que "EI qui és la Paraula s'ha fet home i ha habitat entre nosaltres" (Jn 1,14). Una església és un edifici construït pels homes, però al consagrar-la esdevé un símbol d'aquell temple en el qual Déu vol habitar amb tots nosaltres.

Naturalment, és necessari preparar-se per a aquest gran esdeveniment. D’aquí els valuosos instruments que s'han preparat a tal efecte. Es tracta d'unes catequesis on es presenta la figura del Papa a la llum d'aquell qui va ser el primer d'entre els apòstols: sant Pere. A través de distints textos ens apropem a la seua figura, a la seua missió i a la seua relació amb el nostre avui en la vida de l'Església. També en aques­tes catequesis se'ns presenta la figura de Gaudí el gran artífex del temple de la Sagrada Família. El seu treball es guiava per una visió de fe i d'amor a Jesucrist, unida a una gran capacitat creativa i un domini de les arts constructives. Ell mateix afir­mava: per fer bé les coses és necessari: en primer lloc, l'amor a elles; en segon lloc, la tècnica. Amb el seu testimoni entra­rem al temple de la Sagrada Família de la mà d'aquell qui la va somiar i dibuixar, i va iniciar la seua construcció. Finalment, també trobarem unes catequesis dedicades a descobrir el significat d'aquest meravellós temple, tant en el seu aspecte material i simbòlic com també en el misteri de la fe al qual esta dedicat: la Sagrada Família de Natzaret. A la seua llum, els matrimonis i les famílies enfortiran el seu camí de fe.

És l'hora de posar-nos en camí: «amb el Papa, a la Sagrada Família».


Tambien puedes leer...

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Campanar

Noticies

Problemes amb el seu navegador?

Gràcies per utilitzar aquest navegador. Li garantim que pot gaudir de les millors prestacions i qualitat de visió d'aquesta web.

You are here: La teva Parròquia Pastoral Paraules de Vida Amb el Papa, a la Sagrada Família