• Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

gener

22

dilluns

Santoral

  • Catalan
  • Español

Skype me

call antaresx2010

Acompanyat amb Cant Gregorià

Proclamar i promoure la dignitat de tota vida. Una missió irrenunciable

Correu electrònic Imprimeix PDF
Valoració d'usuari: / 0
PitjorMillor 

reciennacido

En breu entrarà en vigor l’anomenada «llei de l’avortament». Una llei que intenta definir la salut sexual i reproductiva i introduir al sistema sanitari i educatiu una visió de la sexualitat i de la maternitat que considera l’avortament com a quelcom normal, un dret de la dona. I que, també, anul·la la responsabilitat del pare sobre la vida del seu fill. Una llei que contradiu allò que afirma la nostra Constitució a l’article 16è, on es garanteix la llibertat religiosa i ideològica. Perquè en realitat, la llei de l’avortament imposa una «educació sanitària integral i amb perspectiva de gènere sobre la salut sexual i reproductiva», elevant a categoria de veritat una visió ideològica de la sexualitat que la redueix a una opció cultural, sense vincles amb la realitat corporal de cadascú.

És convenient llegir atentament aquesta llei per adonar-se’n fins on arriba la capacitat d’imposar una determinada visió de les coses. Molt es parla que en democràcia el poble té la paraula, però quan els òrgans competents aproven lleis com aquesta, es debilita la seua legitimitat, la seua qualitat de representació de la voluntat popular. En aquesta línia es podria continuar el debat, però sens dubte no és el més urgent per a qui vulgue afrontar aquest canvi cultural i moral que porta aquesta nova llei que legitima que una dona puga avortar al seu fill perquè, per exemple, és un nen i ella volia una nena.

Davant aquesta realitat és tasca irrenunciable dels cristians proclamar i promoure la dignitat de la vida. Ahí estan els múltiples documents i declaracions de l’Episcopat i de tantes altres persones, algunes sense vincles amb l’Església catòlica; ahí estan les iniciatives per ajudar a les dones que han d’afrontar un embaràs envoltades de dificultats i que experimenten, per distintes raons, la temptació d’avortar. És necessari conscienciar les comunitats cristianes sobre el valor sagrat de la vida. Més encara quan aquesta «llei de l’avortament» pretén també introduir-se en el món de l’ensenyament, oferint una visió de la sexualitat i de la maternitat que les deshumanitza. No ens hem de deixar dur per la visió que ens volen imposar de l’ésser humà, que converteix al no nascut en algú sense drets, abandonat a la voluntat del més fort. Així, ignorant el dret fonamental de la dignitat de tot ésser humà, es dóna al no nascut la consideració simplement d’«ésser viu», quasi com un objecte del qual hom es pot desfer sense més. Sabem que ignorar el dolor de l’altre és la manera de no deixar-se commoure. Així també, ignorar el valor d’una vida humana, siga en la circumstància que siga, és la manera de justificar la seua aniquilació.


Tambien puedes leer...

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Campanar

Noticies

Problemes amb el seu navegador?

Gràcies per utilitzar aquest navegador. Li garantim que pot gaudir de les millors prestacions i qualitat de visió d'aquesta web.

You are here: La teva Parròquia Pastoral Paraules de Vida Proclamar i promoure la dignitat de tota vida. Una missió irrenunciable