• Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

desembre

12

dimarts

Santoral

  • Catalan
  • Español

Skype me

call antaresx2010

Acompanyat amb Cant Gregorià

Una responsabilitat moral: promoure el treball

Correu electrònic Imprimeix PDF
Valoració d'usuari: / 1
PitjorMillor 
promover el trabajo

Un dels signes més visibles i que més preocupa de l'actual crisi econòmica és la desocupació. Una realitat que afecta especialment als joves i als immigrants, i que destrueix els projectes de futur d'aquells que ja estan en l'última etapa de la seua vida laboral. Les famílies són les qui en primer lloc pateixen aquesta situació, perquè veuen reduïdes de forma dràstica moltes de les possibilitats de què abans gaudien, i algunes perden tot el que tenen per no poder pagar rebuts i hipoteques.

Així, la tragèdia de la desocupació pot dur a la marginació i, per tant, a l'exclusió social. Per a tot cristià la dignitat de la persona constitueix una realitat fonamental. Creada a imatge i semblança de Déu, és un fi primari de tota acció humana, també de l'econòmica. No n'hi ha prou amb bons resultats, és necessari promoure el bé comú, el centre del qual és la persona en totes les seues dimensions. No obstant això no sempre és aquest el criteri que il·lumina i impulsa l'acció econòmica, la qual queda moltes vegades enfosquida per l'afany de guanyar i gastar. Solament quan s'arriba a una crisi econòmica vénen les preguntes de com i per què, i quins són els fonaments que ens haurien d'haver orientat i ens han mancat.

Avui, enmig de la crisi econòmica sorgeix una pregunta de gran abast: què fer per promoure l'ocupació de la majoria, especialment dels més joves i dels qui tenen responsabilitats familiars? Urgeix, no sols promoure reformes estructurals que faciliten l'ocupació, sinó també millorar la visió que tenim del treball mateix. El nivell de benestar dels últims anys ens ha dut a reduir el treball únicament a la dimensió econòmica, oblidant la realització personal que ha d'implicar tot treball. Moltes vegades cal reconèixer que hem anat per un camí fàcil. Alguns han parlat de manca de productivitat, però sobretot, i és el més greu, de manca de realització d'un treball ben fet. Potser també la forma de treball del món actual fa que siguen pocs els qui poden realitzar-se en una professió. Per a una majoria el treball no té gran valor en les seues vides més enllà del sou, tot i que creix el nombre de persones que realitzen servicis socials de gran valor ètic en el camp de la salut i l'ancianitat. La promoció de l'ocupació no serà possible sense una nova visió del treball com a realització de la persona, amb totes les seues exigències morals i socials. I per a això és urgent una formació per al treball des d'una visió tècnica i ètica. És a dir, una formació sòlida, acompanyada d'aquells valors morals que són base i fonament de la convivència humana, i que en la nostra tradició cultural estan vinculats a la fe en Déu i, de forma particular, al camí de l'Evangeli.


Tambien puedes leer...

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Campanar

Noticies

Problemes amb el seu navegador?

Gràcies per utilitzar aquest navegador. Li garantim que pot gaudir de les millors prestacions i qualitat de visió d'aquesta web.

You are here: La teva Parròquia Pastoral Paraules de Vida Una responsabilitat moral: promoure el treball